Utazó terapeuta program

Terapeutákból és fejlesztőkből álló csapatunk már  6. éve nyújt fejlesztési lehetőséget az érintett családok gyermekeinek. Több éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy minden szereplő számára a legideálisabb megoldás, ha az intézményben töltött idő alatt részesül fejlesztésben a gyermek.

Hiszen

  • a gyermek a saját közösségében, az általa megszokott térben és a napnak korai szakaszában, eredményesebben tud fejlődni.
  • a szülő a délután hátralévő részében több lehetőséget tud biztosítani az együtt töltött hasznos időre, választott sportra, töltődésre,
  • óvodapedagógus és terapeuta együttműködve tudja kezelni a nevelésben felmerülő nehézségeket,
  • az óvodavezető munkáját is megsegíti a szakember, aki kompetens az idegrendszeri éretlenség és az ebből fakadó tanulási nehézség gyanújának még időben történő megállapítására. 

A program keretein belül biztosított ingyenes szűrővizsgálatnak köszönhetően időben felismerhetők azok a tünetek, amelyekkel gyakran már későn, a tanulási nehézségek megjelenésekor szembesül a szülő. Az alapozó terápiás módszerrel megelőzhetőek, illetve nagymértékben csökkenthetőek ezek a problémák.

A módszerről a szenzomotoros terápiák menüpont alatt olvashatnak bővebben.

Kérje részletes tájékoztatónkat a vacikistigris@gmail.com email címen!